пПоширені способи викрадення автомобілів часто спрацьовують через довірливість і незнання автовласників. Дізнайтеся, в яких випадках можна з легкістю позбутися машини і будьте уважними, пише auto.ria.com.

1. Сигналізація зламалася

Викрадачі використовують цей спосіб для автомобілів, які стоять під вікнами будинків. Схема проста: із затишного місця в машину кидають дрібні камінчики або пластикові пляшки, які без шкоди для кузова активують сигналізацію.

Спрацьовує сигнал, на нього реагує власник. Дії повторюються до тих пір, поки господареві авто не набридне слухати сигналізацію і він її відключить, вирішивши перевірити на справність. Сигналізація відключена – машину без проблем викрадають.

2. Псевдовласник

Шахраї дізнаються інформацію про власника та сам транспортний засіб – win-код, П.І.Б., прописку, та інше. Після цього просять дублікат ключів, з причини втрати.

3. Злодійський сервіс

Ремонт в незнайомому автосервісі ціною в автомобіль: власник машини передає майстру автомобіль нібито для здійснення обслуговування і ризикує більше ніколи не побачити свою «ластівку». Працівник автосервісу може поставити блокаторр іммобілайзера або зробити відбиток ключів. Тому рекомендуємо проводити ремонт тільки в перевірених автомайстернях.

4. У вас спустило колесо

Під час їзди злочинці обганяють авто жертви і вказують, на спущене заднє колесо. Водій гальмує, щоб перевірити колесо, чи не заглушить мотор, і в цей час машину крадуть.

5. Блокування «сигналки»

Мимовільними учасниками цієї схеми часто стають відвідувачі супермаркетів, які розташовуються за містом. Власник залишає авто на парковці, злочинці «ловлять» сигнал кодграббером.

Кодграббер – пристрій, який перехоплює код брелока сигналізації, запам’ятовує його. Кодграббер може використовуватися злочинцями замість брелока авто-сигналізації.

Один із злодіїв стежить за господарем машини, другий заводить авто і виводить з ладу іммобілайзер.

6. Злодій-торговець

Після передачі авто новому власнику продавець краде машину за допомогою дубліката ключів.

7. Автокрадіжка в стилі GTA

Водія викидають з машини на світлофорі в малолюдному місці. Процес викрадення:
Водій зупиняється, щоб пропустити пішоходів
«Пішоходи» переходять дорогу назустріч один одному
Наблизившись до автомобіля, різко відчиняють двері з двох сторін, викидають водія на дорогу і виїжджають

8. Глушник несправний

До глушнику чіпляють якийсь предмет або затикають його шматком ганчірки. Водій починає рух, через час чує гучний звук з боку глушника, зупиняється подивитися, що сталося. Тим часом в машину сідають злодії і виїжджають.

9. Караул! Горимо!

Спосіб викрадення стосується авто, які стоять на стоянці, яка охороняється. Під покровом ночі викрадачі імітують підпал в далекому кутку стоянки і поки охоронець розбирається що горить, злодії здійснюють викрадення.
Торік найчастіше викрадали такі марки, як ВАЗ, Toyota і BMW. Ми рекомендуємо бути пильними незалежно від марки авто, тому що немає машин, які неможливо викрасти, є невкрадені..

document.write(«»);