Volkswagen Polo нового покоління став на конвеєр, пише auto.bigmir.net.

Стартував серійний випуск хетчбека Polo шостий генерації, призначеного для Старого світу. Виробництво пятидверки налагоджено на іспанському заводі Volkswagen. Першим з конвеєра зійшов Polo яскраво-оранжевого кольору в комплектації Comfortline, оснащений 95-сильним мотором 1.0 TSI і п’ятиступінчастою механікою. Старт європейських продажів новинки намічений на осінь цього року.

Модель побудована на платформі MQB A0. У мотора 1.0 TSI є ще 115-сильна версія. Також новий VW Polo оснащується бензиновими двигунами 1.0 MPI (65 або 75 к.с.) і 1.5 TSI (150 к.с.), дизелем 1.6 TDI (80 або 95 к.с.). Трансмісії – п’яти- або шестиступінчаста “механіка”, семідіапазонний робот з двома зчепленнями. Гарячий Polo GTI запропонують з 200-сильним агрегатом 2.0 TSI.

Залежно від комплектації в список устаткування моделі можуть входити: світлодіодні фари і задні ліхтарі, панорамний дах, автопарковщик, повністю цифрова приборка, клімат-контроль, система автоматичного гальмування з функцією розпізнавання пішоходів, бездротова зарядка для смартфона, адаптивний круїз-контроль, система моніторингу сліпих зон.