Передбачалося, що дана модель постане перед російським і українським споживачем вже в 2002 році.

Вперше автомобіль був запропонований увазі московських споживачів в серпні 2001 року на автомобільній виставці МИМС. Складання автомобілів «Ладога» повинна була здійснюватися в Санкт-Петербурзі на оборонному підприємстві, — пише Автосвіт.

«Славута» виступила в якості донора моделі. Проте велика кількість елементів автомобіля все ж довелося оновити: системи двигуна, зовнішній вигляд кузова і т.д. Враховуючи те, що спільне виробництво «Ладоги» не тільки перспективно, але і служить меті локалізації його збірки, заздалегідь планувалося використання великої кількості комплектуючих російського виробництва.

В оновленій «Славуті» основним відмітним елементом виступили фари від ВАЗ-2110. Наслідком використання нових фар стала зміна цілого ряду деталей крил, капота, переднього бампера. Це спричинило за собою необхідність нових стилістичних рішень для заднього бампера, накладки порога, облицювання радіатора і т.п.

Також даний автомобіль був укомплектований двигуном 1.3 МРІ, які мають 1.3 літра (70 к.с.) робочого об’єму і розподілене уприскування. Примірник був виставлений як експонат на МИМС-2001, але далі цього справі не судилося просунутися.