Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник в ефірі телемарафону розповів, чого очікувати водіям в Україні найближчим часом.

«Ми бачимо по динаміці, що до кінця місяця проблема має щезнути сама по собі. Ринок зреагував на дефіцит пального і питання складається в тому, що в нас не впала купівельна спроможність людей. Люди готові купувати пальне, його просто потрібно доставити на АЗС», – заявив політик.

За його словами, КМДА теж спирається на прогнози Кабміну і Мінекономіки, пише «Сьогодні».

Поворозник вкотре порадив киянам користуватися громадським транспортом, а особливо тим, який не потребує пального для заправки, наприклад трамваями.

Дефіцит зачепив усю Європу

Експерт ринку пального, директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Сьогодні», що Європа не була готова до такого великого клієнта, яким стала Україна у період дефіциту.

За його словами, ніхто ніколи не постачав з цього ринку пальне до нашої країни, тож транспортна інфраструктура не була налагоджена взагалі і тепер усе доводиться перебудовувати.

Пришвидшити процес перебудови може нафтове ембарго проти Росії, впевнений Куюн і стане початком великого перерозподілу ринку нафтопродуктів.