005

Трійка BMW E30 стала “класикою” ще за життя: стильна і лаконічна зовнішність, задній привід, потужні 6-циліндрові рядні мотори на топових модифікаціях, прекрасна керованість і висока надійність, пише fishki.net.

Недивно, що поєднання таких якостей забезпечило машині хорошу популярність: приміром, тільки в 1985-му році компанія BMW випустила 297886 автомобілів 3-Series Е30.

Одному з них вдалося дожити до наших днів в унікальному заводському стані. Отже, перед вами – BMW 323i, пробіг якого за 30 років – всього 247 кілометрів. Цей екземпляр був уперше проданий новим в Німеччині.

Спортивне купе було замовлене в цікавій комплектації: опційна спортивна 5-ступінчаста механічна коробка передач, задній редуктор з блокуванням, передні крісла Recaro з розвиненою бічною підтримкою, але на сталевих штампованих 14-дюймових дисках.

У салоні можна помітити фірмову касетну магнітолу BMW Bavaria, яка йшла у поєднанні з передніми і задніми гучномовцями. Також на борту є присутніми дзеркала заднього виду з електрорегулюванням і задні стекла-кватирки, що відкриваються на невеликий кут.

Як видно по фото, автомобіль зберігся просто чудово. Днище і елементи ходової частини досі частково покриті спеціальним захисним воском. Усі бірки, наклейки і папірці збережені на своєму місці і відповідають цьому екземпляру.

Під капотом машини – рядна інжекторна (уприскування Bosch L-Jetronic) “шестірка” M20B23 робочим об’ємом 2,3 літри і потужністю 150 к.с. До речі, 1985-й – останній рік виробництва цієї модифікації: їй на зміну прийшла потужніша версія 170-сильна 325i.

Споряджена маса подібної BMW 323i – 1110 кг. Якщо вірити паспортним даним, то максимальна швидкість машини – 204 км/год, а час розгону від 0 до 100 км/год – 7,9 секунд: дуже непогано для 1985-го року.

Тепер поговоримо про ціни. Оскільки Е30 – автомобіль досить масовий, то його вартість на вторинному ринку не сильно велика, але ось з пошуком екземпляра в пристойному стані можуть виникнути проблеми – практично усі ці машини “вимерли”. Тому хороші авто коштують грошей, а практично нові, як цей – великих грошей. Дана 323i пропонувалася одним з дилерів класичних машин в Голландії за 40 тисяч євро: зараз в оголошенні красується відмітка “продано” – означає, що є ще заможні поціновувачі подібної техніки.

document.write(«»);