Стало відомо, що в Україні на Луцькому заводі було виявлено унікальний екземпляр Запорожця ЗАЗ-969, який був зроблений у єдиному екземплярі та вантажівка-кабріолет. Так, дуже рідкісні кадри цих машин розмістили в Інтернеті.

Відповідну публікацію опублікували в одному з облікових записів Facebook, повідомляє Hyser.

«На Луцькому автозаводі (зараз Богдан Моторс), десь у темному кутку, виявили чудову історичну експозицію. Заводчани її не лише зберегли, а й наскільки можна відновили. Є навіть єдиний прототип ЗАЗ-969, що зберігся (не ЛуАЗ, а ЗАЗ). А у транспортному цеху «Богдан Моторс» знайшлася вантажівка-кабріолет на базі автобусного шасі турецького Otoyol. Поки що підприємство шанує і пам’ятає свою історію — воно живе. Завод живий і працює, але випускає вже виключно автобуси та тролейбуси», — підписано публікацію у соціальній мережі.

Крім цього, повідомляється, що у Луцьку практично перестали згадувати таку назву, як ЛуАЗ. Так, тепер завод називають «автозавод» або просто «Богдан».

«Ім’я ЛуАЗ тут намагаються вживати все рідше, замінюючи його на просто «автозавод» або «автозавод Богдан». А випуск легкових авто у Луцьку вже не відновити, ні Луаз-1301, ні навіть примітивного ТПК-967 – завод повністю переорієнтували на автобусне виробництво, немає легкового конвеєра, а останні преса та штампи, що використовувалися під легкову програму, вивезли з території заводу рік тому . Тепер – лише автобуси», — повідомили у мережі.