Кілька днів тому багато українців кинулися тестувати чат-бота ChatGPT зі штучним інтелектом, який має відповіді на безліч запитань. Редакція «Авто 24» вирішила протестувати чат-бот для дизайнерів зі штучним інтелектом Midjourney Bot.

Він доступний у соціальній мережі Discord. Багато дизайнерів його використовують для створення зображень на різні теми, логотипи та образи.

Для того, щоб чат-бот створив щось унікальне, йому необхідно в деталях описати завдання.

Також можна надати штучному інтелекту для наочності власне зображення, а він із нього створить свій варіант.

Журналісти редакції автомобільного розділу дали завдання створити футуристичні образи легендарних українських автомобілів — ЗАЗ, ЛАЗ, ЛуАЗ і КрАЗ.

Результат вийшов занадто футуристичним, тому тільки затяті фанати можуть зрозуміти, який це тип авто.

ЛуАЗ

Можливо, такий вигляд матимуть років через 100 позашляховики. Аеродинамічна форма точно дозволить позбавитися одного з головних недоліків цієї моделі — невеликої швидкості. Цей варіант точно зможе розвинути високу швидкість.

ЗАЗ

Хоча чат-боту і не давалося завдання зробити військовий варіант машини, штучний інтелект вважав, що для України це найкращий варіант.

На авто незрозумілий багажник згори на даху. У ньому можна розмістити все, що завгодно — від ПТРК «Стугна» до лазерного наведення для HIMARS.

КрАЗ

В цьому випадку військова тематика не випадкова, оскільки цей автозавод випускає військову техніку для ЗСУ. Впізнаваність кременчуцького бренду додають грати радіатора та прямокутні розділені вікна.

ЛАЗ

Автобус майбутнього розрахований на добрі дороги після «Великого будівництва», оскільки має низький кліренс.

Кабіна водія має верхній ярус для безпілотного керування. Але над аеродинамікою та формою передньої частини ще треба попрацювати.