Нещодавно ми розповідали про проект електро ЛуАЗу, який зараз активно просуває його автор. Ця спроба вдихнути нове життя в старий, але легендарний ЛуАЗ була дуже непоганою ідеєю, поки не з’ясувалося, що в новому “українському” електро ЛуАЗі, крім назви нічого українського немає, і це просто найдешевший електрокар із Китаю.

Водночас ідея перевипуску старих та популярних авто, але в сучасному форматі не залишає голови не лише українських підприємців. Нещодавно стало відомо, що в Італії планують осучаснити легендарний позашляховик 80-90-х років Fiat Panda 4X4, який має на своїй батьківщині таку ж популярність, як джипи ЛуАЗ в Україні.

Про повернення легендарного позашляховика, повідомили на сайті Motor1.

Відтворити легендарний кросовер вирішили в компанії Basterds Cycles, яка до цього займалася збиранням спеціальних мотоциклів на замовлення. На цей час є тільки готові ренедери моделі, але до кінця 2023 року вже планують випустити першу партію з 10 автомобілів.

Вартість кастомного гібридного позашляховика на базі культового позашляховика буде чималою – 58 000 євро. За ці гроші покупець отримує нові бампери, капот, перероблений перед автівкою та дугами. Також авто отримає збільшений кліренс та великі позашляхові шини. Кут в’їзду та з’їзду з перешкод становить 44,5° та 44,4° відповідно.

Автомобіль буде зроблено в стилі ретро футуризму і, попри умовно “старий” дизайн зовні, в салоні буде чимало сучасної електроніки, у тому числі і величезна панель приладів із широким дисплеєм. Також в автомобілі з’явиться кондиціонер, люк, підсилювач керма та сидіння перетягнуті шкірою.

Двигун автомобіля стане сучаснішим: 1,2-літровий агрегат від Fiat Punto на 90 к.с. + гібридна установка. На вибір буде або 5-ступінчаста МКПП, або автомат. Повний привід, за бажання клієнта, можна буде доповнити блокуванням диференціалів.

Можливо, саме такої якісної переробки старих автомобілів ЛуАЗ не вистачає українському автопрому, щоб відродити власне виробництво кросоверів та джипів, правда в українських реаліях цей автомобіль має коштувати у 3-5 разів дешевше, щоб заслужити народне кохання та мати можливість конкуренції на ринку.