Попри те, що ЗАЗи не виробляються багато років, у них досі залишається чимало шанувальників. Крім того, в Мережі періодично спливає інформація про моделі, що не з’явилися, і про одну з них розповідає «Стіна».

На початку 70-х років минулого століття на Запорізькому автомобілебудівному заводі під керівництвом головного конструктора підприємства Володимира Стешенка почали розробляти новий «Запорожець».

Спочатку автомобіль, який збиралися випускати у виробництво замість ЗАЗ-968, збудували у вигляді макета.

Він отримав кузов типу седан та традиційні для «Запорожця» тих років дві двері. Дизайн конструктори перейняли у ВАЗ-2101, який був на конвеєрі. В той самий час, «Жигулі-копійка» була побудована на базі італійського седана Fiat 124.

Крім того, знавці розгляділи у прототипі ЗАЗ відлуння інших, не менш популярних на той час представників закордонного автопрому. Наприклад, частинку компактного шведського седана представницького класу Volvo 144 або малолітражного нідерландського сімейного автомобіля DAF 44/46.

Втім, далі макета справа не пішла та автомобіль, який згодом стане відомий як «Таврія», отримав зовсім інший тип кузова — тридверний хетчбек, на основі неймовірно популярного Ford Fiesta.