На нових кадрах можна розглянути малюнок оптики серійної версії електрокара, елементи підсвічування по краях передньої панелі та Y-подібні задні ліхтарі. Також у ролику автомобіль засвітився у профіль – він практично точно повторює однойменний концепт, за винятком дрібних деталей, на кшталт вентиляційних отворів на капоті, які на серійний варіант не перекочували.

Kia EV9 знаходився у розробці більше 3,5 років, так що батарейний кросовер цілком можна назвати однією з найочікуваніших новинок південнокорейської марки. Carscoops взагалі вважає модель «найсміливішим проектом Kia», повідомляє «Піксель». Серійний варіант виглядає трохи менш незграбним, ніж концепт, але в габаритах він не втратив – довжина EV9 становить майже п’ять метрів.

Раніше Kia провела опитування серед американських власників іншого великого позашляховика, Telluride, щодо їхніх очікувань від EV9. В анкеті, яку їм запропонували заповнити, містилися передбачувані технічні характеристики кросовера. Так, базова версія отримає 200-сильну установку та запас ходу в 350 кілометрів, а з місця до 60 миль на годину (97 кілометрів на годину) буде розганятися за 8,9 секунди. Такий EV9 буде семимісним.

«Середньому» варіанту покладена та ж установка на 200 кінських сил, але він буде далекобійним (470 кілометрів без підзарядки) і повільнішим на розгоні (8,9 секунди). Його запропонують із шестимісним салоном із роздільними кріслами на другому ряду. Буде і 400-сильна модифікація, яка розвиває 60 миль на годину за 5,2 секунди. Запас ходу варіюється від 380 до 420 кілометрів на годину.

Прем’єру заплановано на перший квартал цього року – тобто Kia EV9 дебютує до кінця березня. За попередніми оцінками, ціни на модель лежатимуть у діапазоні від 56 до 73 тисяч доларів.