Стало відомо, що південнокорейський концерн Hyundai відкликає реалізовані на американському авторинку близько 26 тис. хетчбеків Veloster внаслідок нещодавно виявленої загрози займання.

Як повідомляє Avtosota, йдеться про 26169 екземплярів Veloster 2012-2013 років випуску, продаж яких здійснювався на північноамериканському авторинку. Причиною відкликання стала некоректна робота датчиків заднього ходу, що іноді викликає коротке замикання. На даний момент через цю проблему вже спалахнуло п’ять автомобілів.

Вперше цю проблему було виявлено влітку 2022 року. До представників корейського виробника надійшли повідомлення про пожежі, після чого було ініційовано відповідне розслідування. В результаті було встановлено, що на датчику силіконовий герметик під час паркування має недостатній рівень стійкості до води. Тому, якщо в систему допомоги потрапить провідний матеріал, це може спричинити коротке замикання, яке в свою чергу може спровокувати займання.

Проте, варто зауважити, що поки що компанія Hyundai не отримувала повідомлень про травми або аварії, що трапилися через брак авто.

Також стало відомо, що ця проблема виникає тільки з машинами Veloster, які були зібрані в період з літа 2011 до осені 2013 року. Зазначимо, що у жовтні 2013 року корейський концерн замінив силіконовий герметик на бутадієновий. Після цього проникнення вологи до системи припинилося.

Представники компанії Hyundai заявили, що зв’яжуться з усіма клієнтами, які купили Veloster у зазначений вище період, з метою їхнього подальшого звернення до дилерських центрів для заміни запобіжника та датчика паркування. Нові комплектуючі оснащені покращеним герметиком, що надійно захищає від води. Всі ремонтні роботи будуть здійснені безкоштовно.