Компанія Hyundai готується до випуску на ринок оновленого компактного кросовера Hyundai Tucson. Фотошпигуни його вже помітили під час дорожніх тестів у Південній Кореї, повідомляє today.ua.

Hyundai Tucson четвертого покоління з’явився у продажу у 2020 році. Тобто він дебютував відносно недавно, але південнокорейський автогігант уже почав тестувати оновлений Tucson.

Новий Tucson тестують у сильно закамуфльованому вигляді. Із цього можна зробити висновок, що у продажу він з’явиться, мабуть, лише у 2024 році. У найкращому разі – наприкінці 2023 року.

Не потрібно чекати у нового Tucson якихось радикальних змін у дизайні. Звісно, певні зміни у дизайні будуть. Наприклад, цей кросовер отримає нову радіаторну решітку, нові бампери, видозмінені фари та задні ліхтарі. Також, мабуть, зміниться дизайн колісних дисків. Загалом же його дизайн залишиться традиційним.

Фотошпигунам ще не вдалося заглянути в салон оновленого кросовера Tucson, тому про нього ми не можемо сказати нічого конкретного. Швидше за все, в салоні будуть використані нові матеріали, буде оновлена інформаційно-розважальна система, а також нові системи активної безпеки та допомоги водієві.

У лінійці двигунів жодних серйозних змін не станеться. Покупцям, як і раніше, пропонуватимуть бензинові та дизельні мотори, а також гібридні версії. Більшість двигунів отримають 48-вольтову технологію «м’якого» гібрида (MHEV). Буде також повноцінна гібридна версія (PHEV).

У цього кросовера, як і раніше, стандартним буде передній привід, а в якості опції запропонують повний привід. Коробка передач – механічна чи автоматична, залежно від двигуна.

Hyundai поки що офіційно не оголосив, коли оновлений компактний кросовер Tucson з’явиться у продажу. Очікується, що його продажі розпочнуться у першій половині 2024 року.

В Україні зараз компактний кросовер Hyundai Tucson у комплектації Express коштує від 981 100 гривень (це стандартна комплектація у нашій країні). Він оснащується 2,0-літровим бензиновим двигуном потужністю 156 к.с., який працює разом із 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Версія з 1,6-літровим дизельним двигуном потужністю 136 к.с. коштує від 1 253 600 гривень. Гібридна версія Tucson PHEV коштує від 1 413 000 гривень.