Багато водіїв знають різні способи, як можна економити паливо. Це особливо актуально зараз, під час війни, коли іноді виникає дефіцит бензину та дизельного палива, не говорячи вже про високі ціни. Видання today.ua розповіло про те, яка оптимальна швидкість автомобіля для економії палива.

Досвідчені водії знають, що найоптимальніша швидкість для низької витрати палива становить близько 75 км/год. На початку руху потрібно плавно приблизно в районі 25 секунд розганятися до 50 км/год, а на тахометрі має бути не більше 1,5 тисяч об/хв.

На трасі експерти рекомендують тримати швидкість у районі 75-80 км/год. У цьому випадку автомобіль менше витрачатиме палива. Врахуйте, що найкраща швидкість для економії палива в різних автомобілів може бути різною.

Нагадаємо, в Україні дозволена максимальна швидкість транспортних засобів у пішохідній та житловій зоні становить 20 км/год, у населених пунктах — не більше 50 км/год, для водіїв зі стажем менше двох років — до 70 км/год, на дорозі з подвійною суцільною — не більше 90 км/год, на дорозі з розділювальною смугою — не більше 110 км/год, на автомагістралі — не більше 130 км/год, а під час буксирування швидкість не повинна перевищувати 50 км/год.