Запорізький автомобілебудівний завод виготовляв ЗАЗ-1102 “Таврія” протягом 20 років – від 1987 до 2007 року. На основі цієї моделі було створено кілька автомобілів, таких як ЗАЗ-1103 “Славута” та ЗАЗ-1105 “Дана”. Невеликі партії модернізованої “Таврії” були експортовані до деяких країн Східної Європи. Але і деякі країни Західної Європи, зокрема Франція, також купували цей автомобіль.

У Франції автомобіль “Таврія” був відомий як Poch Tavria. Чому “Poch”? Це назва компанії, яка продавала українські автомобілі на французькому ринку.

Poch Tavria відрізнялася від стандартної версії, яка продавалася в Україні, новою радіаторною решіткою, новими широкими бамперами, колісними дисками та деякими іншими елементами дизайну. В салоні вона мала матеріали вищої якості.

А ось під капотом знаходився старий чотирициліндровий 1,1-літровий двигун потужністю 51 к.с., який працював разом з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Максимальна швидкість цього автомобіля становила 140 км/год, а витрата палива – близько 7 літрів на 100 км.

На початку 1990-х років Tavria у стандартній комплектації коштувала у Франції всього 35 900 франків, а у версії XL трохи дорожче – 38 500 франків. Це був один з найбільш доступних автомобілів на французькому ринку (якщо не найбільш доступний).

За даними ampercar.com, Poch Tavria продавалася в Франції від 1991 до 1993 року. За цей час французи придбали лише 1 606 українських автомобілів (усіх версій). Французам розповідали, що Poch Tavria – це український Ford Fiesta. Проте вже за рік після початку продажу у Франції автомобілів “Таврія”, французи стали помічати очевидні недоліки автомобіля, такі як помітні сліди корозії, було багато скарг на погану якість автомобіля. У 1993 році продажі українських автомобілів у Франції остаточно припинилися.