Чимало водіїв цікавиться унікальними старими моделями авто, які сьогодні на дорогах уже навряд чи зустрінеш. На цей раз у мережі показали, як виглядала Таврія 2 у 90-х роках, повідомляє «Стіна».

Відомо, що таку машину журналістам показали на тематичній виставці. Зазначається, що ця машина отримала в свій час індекс ЗАЗ-1106. Розробили модель ще у 80-і роки. Однак так вийшло, що ця модель Таврії так і не пішла у серію, а значить – не була розповсюджена масово.

Слід зазначити, що по фотографіям видно, що машина виглядала доволі футуристично. Наприклад, модель отримала біодизайн, що було рідкістю в той час, а також обтічні форми, аеродинамічні дзеркала та напівзакриті колеса. Виглядає дійсно незвично для Таврії.

Планувалося, що ця модель буде випущена масово та матиме «сімейство». Однак у результаті встигли реалізувати лише седан та кілька його версій. Проєкт з футуристичною Таврією дійшов до фіналу вже в 90-х, однак там вже почалася фінансова криза. Тому довелося завершити проєкт.

Зараз залишилося лише два прототипа. Спочатку вони знаходилися на заводі, однак з часом їх перемістили до заводського музею, тепер ці авто стали частиною історії.