Через три місяці після презентації Hyundai Kona другого покоління у бензиновій та гібридній модифікаціях південнокорейська марка представила повністю електричну версію кросовера. Як кажуть у компанії, саме для електромобіля і було розроблено новий дизайн, який став основою для решти представників сімейства.

Жодних зайвих деталей в екстер’єрі. Все дуже «чисто» та стильно. Примітним його мають зробити піксельні вставки в бамперах та дискретні центральні секції в смужках передніх ходових вогнів та задніх габаритних ліхтарів.

У новому поколінні Kona став помітно більшим. Колісна база кросовера зросла до 2660 мм (60 мм), а габаритна довжина до 4355 мм (150 мм). Коефіцієнт аеродинамічного опору електричної версії – 0,27. За рахунок збільшення в габаритах заднє багажне відділення тепер вміщає 466 літрів против колишніх 332-х. Плюс до цього під капотом з’явився відсік на 27 літрів для зберігання зарядного кабелю.

На ринку новий Hyundai Kona Electric доступний у двох версіях: Standard Range та Long Range. Обидві передньопривідні із 400-вольтовою електросистемою. Початкова версія укомплектована мотором віддачею 156 к.с. та 255 Нм (раніше був 136 к.с. та 395 Нм) та тяговою батареєю на 48,4 кВт•год проти колишніх 39,2 кВт•год. Запас ходу зріс із 305 до 392 км (по WLTP).

У версії Long Range віддача двигуна складає 204 к.с. та 255 Нм проти колишніх 218 к.с. та 395 Нм. Ємність тягової батареї збільшена із 64 до 65,4 кВт•год. Запас ходу зріс до 490 км (+6 км). Також кросовер отримав режим i-Pedal (керування однією педаллю).

Інтер’єри бензинових та електричних версій ідентичні. Різниця тільки у приладах, що відображаються, та меню. Мультимедійна система отримала підтримку оновлень «по повітрю». У задній частині є побутова розетка.

Зарядка у Hyundai Kona Electric двонаправлена з максимальною вихідною потужністю 1,63 кВА. До зовнішнього гнізда кросовера можна підключати як побутові електроприлади, так і інші електромобілі. Зарядний лючок на носі із обігрівом, що дозволить легко відкривати його навіть на 30-градусному морозі.

На європейському ринку електричний Hyundai Kona другого покоління з’явиться до кінця літа, тоді як старт продажів бензинових та гібридних версій заплановано на квітень. Мінімальний цінник електрокросовера складе 40 000 євро. Для порівняння, модель першого покоління коштує у Німеччині від 36 000 євро.