Моделі компанії Hyundai мають високий попит на всіх ринках, де вони представлені. Особливо це стосується кросоверів. Зокрема, Creta та Venue. Останні дуже популярні в Індії та відрізняються невисокою вартістю, пише Avtosota.

Однак, враховуючи високий попит на Tata Punch у цій країні, який коштує дешевше (7500-11000 доларів) за Venue, корейському бренду необхідно замислитися над виведенням у продаж власної бюджетної моделі. І, схоже, компанія вже всерйоз зайнялася цим питанням.

В даний час Hyundai готує власний дешевий SUV, який поки що має тільки кодову назву Ai3. Останні «шпигунські» знімки показують новий паркетник у готовому для виробництва вигляді.

Зазначимо, що це не вперше, коли новий кросовер потрапляє в об’єктиви камер. Попередні знімки показували автомобіль, кузов якого забарвлений у сірий колір. Причому тоді на тести вийшло одразу кілька прототипів: у базовій та флагманській комплектаціях.

Топова модель була оснащена легкосплавними колісними дисками з чотирма спицями. Порівняно з попереднім тестовим мулом у «спійманого» цього разу кросовера змін не дуже багато. Зокрема, змінилися колеса. Тепер паркетник «взутий» у диски з цікавішим дизайном. Можливо Hyundai запропонує різні колеса для різних модифікацій.

Вже зрозуміло, що новий крос буде спрямований на молодіжну категорію автолюбителів. На фото видно, що в головних фарах і задніх ліхтарях є оригінальні Н-подібні елементи світлодіодні, а ДХВ знаходяться зверху в окремому корпусі. Крім того, в екстер’єрі присутні функціональні рейлінги на даху, люк з одним склом та антена у вигляді «акулячого плавця». Примітно, що головний конкурент корейської новинки Tata Punch, люком не оснащується.

Усередині очікується:
встановлення інформаційно-розважальної системи із сенсорним екраном,
бездротовий зв’язок Apple CarPlay та Android Auto,
автоматичний клімат-контроль,
підтримка голосових команд та інші сервіси.
Нагадаємо, що в модельній лінійці Hyundai вже є бюджетний кросовер – Casper. Його довжина складає майже 3600 мм. Однак для Індії ця модель дуже мала (Punch на 230 мм більше). З цієї причини Hyundai вирішив випустити більш довгий компактний паркетник.

Технічка Hyundai Ai3
Очікується, що під капотом автомобіля буде встановлено 1,2-літровий бензиновий двигун на 82 к. с. потужності при 114 Нм тяги. З ним у парі працюватиме МКПП на 5-швидкості. «Автомат», мабуть, запропонують лише у топових версіях. Ходять чутки, що на ринок може вийти модифікація N Line. Вона отримає 118-сильний агрегат з наддувом об’ємом 1,0 літр і 172 Н*м крутного моменту. Запуск корейської новинки очікується наприкінці цього чи на початку наступного року.