Компанія Hyundai планує вивести на європейський ринок відразу два компактні електромобілі. Як пише Carscoops, вони виявляться не тільки меншими, але й доступнішими за актуальний Ioniq 5.

Джерела видання стверджують, що Hyundai розраховує запустити продаж невеликого хетчбека, який можна порівняти за габаритами i10, – електромобіль стане свого роду зеленою альтернативою моделі з ДВЗ. Другою моделлю стане компактний кросовер за мотивами ультракомпактного сітікара Casper, до якого публіка має зацікавленість.

Електромобілі, найімовірніше, будуть розроблені як незалежні моделі. Водночас вони можуть стати частиною лінійки Ioniq, але актуальну архітектуру E-GMP для них використовувати не планується – вона розрахована на більші моделі. Тому Hyundai з прицілом на електрифікацію переробить існуючу платформу K1, на якій базуються, наприклад, i10 і Kia Picanto. Модернізація дозволить також реалізувати нові послуги, які можуть зацікавити європейських споживачів.

Очікується, що хетчбек та кросовер отримають оригінальний дизайн в дусі електролінійки Ioniq з характерною піксельною оптикою та глухою «радіаторною решіткою». Одну з моделей Hyundai представить у середині нинішнього року, другий електромобіль з’явиться наприкінці наступного року.

Власний доступний електромобіль найближчим часом має показати і компанія Volkswagen: зараз він відомий під назвою ID.2, але серійна модель може отримати іншу назву. Слідом власні варіації на цю тему випустять Skoda і Seat.