Як і більшість автовиробників, Hyundai перейшов на використання двох дисплеїв, схожих на планшети, встановлені на панелі приладів. Однак південнокорейський бренд не відмовився від звичайних елементів керування, повідомляє Wheels News.

Незважаючи на те, що багато конкуруючих брендів спрощують інтер’єр, інтегруючи більшість функцій у центральний екран, багато функцій усередині Hyundai все ще доступні простим натисканням кнопки.

Наприклад найновіший автомобіль Hyundai Kona поєднує пару 12,3-дюймових дисплеїв і великою кількістю звичайних кнопок разом із парою ручок. Санг Юп Лі, керівник відділу дизайну Hyundai, сказав австралійському журналу Cars Guide , що причиною рішення залишити традиційні елементи керування правильне з питань безпеки:

«Коли ви їдете, вам важко керувати ним [сенсорним екраном], а ось жорстку клавішу – її легко відчути й натиснути».

Далі він зазначив, що Hyundai зберігатиме механічні кнопки якомога довше, але Лі визнав, що це лише питання часу, коли більшість функцій буде вбудовано в сенсорний екран. Він мав на увазі транспортні засоби, обладнані системою самостійного водіння рівня 4, у цьому випадку автомобілю навіть не знадобиться кермо чи педалі. Згідно з визначенням Товариства автомобільних інженерів, рівень автоматизації 4 означає, що втручання людини не потрібне. У цьому випадку використання сенсорного екрану не становило б ризику для безпеки, оскільки автомобіль здійснював би все автономно від водія.

Поки що ж Hyundai дотримується традиційних засобів керування. Навіть автомобіль із футуристичним дизайном, такий як електричний седан Ioniq 6, усе ще має ярлики за межами сенсорного екрана для кондиціонування повітря та інших часто використовуваних функцій. Настане день, коли все буде переміщено на великий екран, але наразі, коли ми все ще їздимо на наших автомобілях, Лі стверджує, що «найбезпечніше дивитися очима на дорогу, а руки тримати на кермі».