На українському ринку зменшується об’єм фальсифікованого пального. У великих містах його взагалі майже немає, а от на маленьких АЗС все ще може траплятися неякісний продукт. Через це водіям радять заправлятися на перевірених АЗС, де ризик отримати підроблене пальне низький, пише Wheels News.

Як повідомляє Інститут споживчих експертиз на об’єм фальсифікатів вплинула війна. Адже через агресію частина дрібних міні-НПЗ припинила роботу. Тепер на АЗС торгують якісним пальним. “Самоварний” дизель, як стверджують експерти, пішла на продаж в дрібні регіональні мережі.

Для жителів невеликих селищ та міст рекомендують заправлятися не в дрібних точках, а проїхати лишні кілометри до авторитетних АЗС.

Нові ціни на бензин та дизель

Українським водіям потрібно очікувати на зміни в ціні. Як стверджують експерти, то вартість бензину буде падати. Справа в тому, що за останній тиждень оптові ціни стали меншим, а це сказується і на роздрібних цінах.

Наприклад, ціна на бензин А-95 впала на 1 грн/л, що приблизно становить 36 грн. Дизель коштує менше на 75 коп./л, що приблизно становить 34,75 грн.