Мало хто знає, але українські хетчбеки ЗАЗ-1102 «Таврія» у 90-ті роки XX століття продавалися не тільки в СРСР, а й у деяких країнах Європи (наприклад, Франції та Греції) і навіть у Латинській Америці. До речі, на деяких ринках реалізація здійснювалася під… Lada, повідомляє Hyser.

Виявляється, на той час у Чилі автомобілі Lada вже досить успішно продавалися. Крім того в країні існувала хоча і не велика, але все ж таки сформована дилерська мережа Lada Chile. При цьому про автомобілі під маркою ЗАЗ мало хто знав, ось і вирішили радянські маркетологи використати відомий бренд для продажу автомобілів інших виробників.

Саме тому на фотографії рекламного плакату «Таврії» в Чилі, які публікував чилійський автомобільний портал VeoAutos.cl, красується червоно-білий логотип Lada.

У Чилі поставлялися виключно базові версії з тридверним кузовом хетчбек та 1,1-літровим бензиновим двигуном потужністю 53 к.с.

Але використання відомого бренду не допомогло продажам. На місцевому ринку вдалося реалізувати лише 1595 екземплярів з жовтня 1990 року до листопада 1991 року. Втім, і самій Ладі не вдалося підкорити Чилі: компанія повністю пішла з ринку 1998 року.

До речі, під брендом Lada у Чилі також продавалися пікапи та фургони ІЖ. Так пікап Іж-27151-013-01 із подовженою задньою частиною (на інших ринках він відомий під назвою Elite PickUp) називався Lada Cargo, а фургон ІЖ-2715-01 – Lada Furgon.