Про цю машину говорили, що вона не від цього світу. Ще б пак, мотор – у багажнику, радіатора немає, двері відчиняються, як у старих, ще довоєнних авто, а задні колеса стоять непристойно криво. Водночас, саме горбатий Запорожець свого часу став символом перших автомобільних радощів, свободи, далеких та романтичних подорожей. Ось і не дивно, що для дипломного проекту Роман Прядко вибрав цю модель автомобіля, пише Hyser.

Так, на захисті свого диплома випускник Харківського автодорожнього університету (ХНАДУ) Роман Прядько показав, якою могла б бути сучасна інтерпретація радянської мікролітражки ЗАЗ-965. Це знаменитий «горбатий Запорожець», що випускався з 1960 до 1969 року.

Хлопець не лише намалював комп’ютерні ілюстрації моделі, а й створив макет у масштабі 1:5.

Роман розповів, що він хотів зберегти відомий зовнішній вигляд легендарного автомобіля, але зробити його більш актуальним для реалій сьогодення.

Таким чином, сучасний ЗАЗ-965 зберіг свій традиційний дизайн, але отримав сучасні елементи. Його довжина становить 3825 мм, ширина – 1630 мм, висота – 1550 мм, колісна база – 2320 мм. До кросоверів такий автомобіль, звичайно, навряд чи можна віднести, проте Прядко стверджує, що на ньому можна було б їздити і за містом піщаними і гравійними дорогами.

За словами дизайнера, такий автомобіль можна було б оснащувати традиційними двигунами внутрішнього згоряння, а також запропонувати покупцям версію з електричною силовою установкою та літій-іонним акумулятором. В останньому випадку міг би вийти практично ідеальний міський електрокар.

Багато хто говорить, що сучасний «Запорожець» близький за духом до таких автомобілів як Fiat 500, Citroen C3 Pluriel, Mini Cooper, Volkswagen Beetle. Так, це динамічний, молодіжний, дводверний «фановий» автомобіль, який має ностальгічне «коріння» в дизайні.

Зазначимо, що в Україні за умов воєнного стану нові автомобілі випускає лише один завод – «Єврокар». Однак, не виключено, що після закінчення війни може відновити випуск автомобілів та ЗАЗ.