В кінці 1980-х на початку 1990-х років радянський автопром активно виготовляв автомобілі на експорт у різні країни світу, не виняток й хетчбеки українського виробництва ЗАЗ-1102 “Таврія”.

Українські хетчбеки ЗАЗ-1102 “Таврія” у 1990-ті роки продавалися не тільки в СРСР, а й у деяких європейських країнах, наприклад, Франції та Греції і навіть у Латинській Америці. До речі, на деяких авторинках реалізація здійснювалася під брендом Lada.

Виявляється, що в кінці ХХ століття у Чилі автомобілі бренду Lada вже досить успішно продавалися. Крім того в країні існувала хоча і не велика, але все ж таки сформована дилерська мережа Lada Chile. А от про машини під маркою ЗАЗ мало хто знав, тому і вирішили радянські маркетологи використати відомий бренд для продажу автомобілів інших виробників.

Саме тому на світлині рекламного плакату “Таврії” в Чилі, які публікував чилійський автомобільний портал VeoAutos.cl, красується червоно-білий логотип Lada.

У Чилі експортувалися виключно базові версії з тридверним кузовом хетчбек та 1,1-літровим бензиновим двигуном потужністю 53 к.с.

Але використання відомого бренду не допомогло продажам. З жовтня 1990 року до листопада 1991 року в країні вдалося реалізувати лише 1595 екземплярів. Втім, і бренду Лада не вдалося підкорити Чилі, компанія повністю пішла з ринку в 1998 році.