В Україні планується підвищення цін на паливо. Вартість бензину може вирости до 58 грн/л, дизельне пальне – до 53 грн/л.

Про це написав у своєму Facebook ексголова компанії «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, повідомляє OBOZREVATEL. Він вважає, що це неминуче з огляду на необхідність наповнення бюджету і скорочення відтоку валюти.

«Зараз бензин/дизель/LPG – це 100% імпорт. Чому не надати можливість людям і бізнесам, які мають ГБО на метані, заправлятися метаном, який коштує 25 грн на АГНКС і не потребує валюти, тому що видобувається в Україні», – зазначив він.

Макогон додав, що «для цього Кабінет Міністрів України має просто зобов’язати «Нафтогаз» (через політику власності як власник) відкрити державну мережу АГНКС».

Раніше повідомлялося, що в Україну завозять великі обсяги російських нафтопродуктів та автогазу. Через це вартість бензину, дизельного пального та автогазу знизилася, розповів OBOZREVATEL аналітик видання «Нафторинок» Олександр Сіренко. За словами фахівця, на ціну ДП та бензину вплинуло збільшення постачань російських сумішей.

«Відбулося зниження котирувань у Європі на нафту й нафтопродукти. Це дало можливість знизити оптову ціну в Україні і, як наслідок, ми бачили в січні дві хвилі зниження цін як національних, так і регіональних операторів… І повторна історія сталася вже в лютому. Докладаючи до зниження котирувань цю ситуацію, кон’юнктуру, враховуючи наявність пального, ціни на бензин і дизпальне також пішли донизу. На ринку скрапленого газу дуже схожа ситуація», – сказав експерт.