Hyundai запатентували революційні автомобільні колеса, які здатні змінювати свою форму. Про це розповіли на сайті CarBuzz, пише «Фокус».

У Відомстві з патентів та товарних знаків США виявили патент від компанії Hyundai, в якому описано незвичайну конструкцію автомобільних коліс. Вони можуть згинатися всередину або назовні, змінюючи форму повітряної камери всередині шини.

Винахід ґрунтується на концепції біметалічних смуг. Вони складаються з двох різнорідних металів, жорстко з’єднаних разом, і можуть мати однакові розміри за певної температури.

Hyundai хоче використовувати біметал для барабана колеса, де електронний контролер подає струм на біметал, щоб змусити його деформуватися. Це дозволить індивідуально контролювати тиск у шинах на кожному колесі та зменшить частоту перевірки тиску у шинах.

Тиск повітря у стандартній дорожній шині сильно змінюється під час руху. Через теплове розширення повітря в шині тиск може збільшитися.

Динамічне регулювання тиску в шинах дозволить захистити їх від проколу. Також це позитивно позначиться на характеристиках авто.