Запорізький автомобілебудівний завод вже давно не виробляє легендарного «Запорожця», але автолюбителі досі з теплом згадують цей автомобіль. Він мав чимало недоліків, але багато хто саме на ньому освоював майстерність водіння. Художник пофантазував, як міг би виглядати «горбатий» ЗАЗ у наш час, пише Znaj.ua.

Український дизайнер Костянтин Ніколаєв розробив сучасну версію легендарного «Запорожця» – ЗАЗ-970. Концепт-кар досягає 3890 мм завдовжки, 1795 мм завширшки і 1810 мм заввишки. Він має високий дорожній просвіт, що говорить про те, що автомобіль насамперед розрахований для їзди у сільській місцевості.

Сучасний «Запорожець» представлений одразу у двох версіях — пасажирській та комерційній. Інтер’єр автомобіля ретельно опрацьований і дає широкі можливості трансформації. Концепт-кар оснащений чотирма електродвигунами, що реалізують повний привод. Передбачається, що заряд батареї має вистачати на 250-550 км шляху, залежно від моделі.

Втім, поки що новий автомобіль існує лише у вигляді зображення, а представники ЗАЗ не виявляли зацікавленості у втіленні проєкту в життя.