Усі звикли до образливих для «Запорожця» прізвиськ: вухатий, горбатий, лупастий, мильниця. Заради справедливості відзначимо, що автомобілі через свій непривабливий дизайн отримували ці прізвиська не просто так — елегантності та витонченості в них не спостерігалося.

Але якби в серію пішов ЗАЗ «Спорт-900», на ньому б і зараз їздили з гордістю, а молоде покоління, яке вже може і не знати про «Запорожців», сприймало б цю модель за іномарку 90-х років, пише Hyser.

На різних автомобільних форумах повідомляється, що розробка цього спортивного «Запорожця» розпочалася далекого 1963 року фахівцями Центрального науково-дослідного автомобільного інституту (НАМІ).

ЗАЗ «Спорт-900» розроблявся на базі популярного на той час «Запорожця» з індексом 965. Щоправда, спортивний кузов у ​​стилі купе повністю зібраний, що називається з нуля.

Головною його особливістю був матеріал виготовлення – склопластик. Завдяки цьому ЗАЗ важив лише 500 кілограмів. Через те, що більша частина зусиль була спрямована все ж таки на зовнішній вигляд, до реальної спортивної начинки фахівці так і не дійшли.

Під капотом у машини знаходився стандартний двигун потужністю 27 кінських сил, що працює в парі з механічною 4-ступінчастою трансмісією. Але навіть цих скромних показників вистачало для того, щоб машина могла розвивати швидкість понад 100 км/год.

Відомо, що інженери встигли зібрати лише шість машин. Один екземпляр знаходиться у музеї, другий – в ангарі НАМІ. А ось доля інших проектних ЗАЗів, на жаль, не відома.