Поки більшість автовиробників тизерять новинки, підготовлені для Шанхайського автосалону, в Hyundai вирішили не затягувати, й показали новий кросовер Mufasa. Автомобіль побудований на шасі дорожчого побратима Tucson актуального покоління для європейського ринку. Розмір колісної бази обох кросоверів — 2,68 метра. Приблизно порівняні вони й за габаритами. Але Hyundai Tucson орієнтований на більш широку аудиторію. Цілком ймовірно, цьому сприятиме цінник, пише «Автоцентр».

У рух новинку наводить 2.0-літровий бензиновий атмосферний двигун потужністю 160 к.с. Працює він у парі з варіатором. Привід — виключно передній.

Зовні Hyundai Mufasa виглядає солідно, чимось віддалено нагадуючи «позашляховик». У нього прямі стійки даху, профіль боковин заданий прямими кутами. Велика решітка радіатора та вертикальні фари візуально створюють ефект високої передньої частини як у позашляховика. На кормі — овальний контур задніх ліхтарів із чорною декоративною вставкою всередині. Над багажними дверима — спойлер на чорних стійках та стоп-сигналом по центру.

Повноцінна прем’єра Hyundai Mufasa очікується 18 квітня. Зазначимо, що за межами Китаю кросовер продавати не планують.