ЗАЗ-968 вже давно не випускається, а екземпляри моделі, що залишилися, поступово перетворюються на ржаві купи металу. Втім, не всі власники “Запорожців” ставляться до них без належної поваги. Є категорія людей, які самостійно перетворюють раритетні компактні моделі на унікальні автомобільні проекти, про один з яких буде детальніше розказано в цій статті. Власник цього автомобіля примудрився зробити з нічим не примітного “Запорожця” унікальний продукт, пише Wheels News.

Концепція проекту – компактний спорткар. Для створення “злого” виду довелося значно модифікувати кузов на ЗАЗ-968, а саме було збільшено передні колісні арки, змінено капот, створено оригінальні бампери, а двері вирішили зробити в стилі автомобілів від Lamborghini – вони відкриваються вгору. Далі кузов машини був пофарбований у матово-чорний колір.

Для кращої стійкості на дорозі автомобіль вирішили встановити сучасні шини, причому вони різноширокі. На задній осі встановлені ширші спортивні шини з найкращим зачепом. Для кращого охолодження задніх гальм у бічній частині створили додаткові повітрозабірники.

Далі щодо технічної частини модифікованого “Запорожця”. Підвіска інтегрована від Daewoo Lanos, гальмівна система від Opel Vectra, як силова установка використовується 2.0-літровий атмосферний агрегат від Opel Omega, він тут замінив штатний 1.2-літровий 45-сильний застарілий мотор.

За підсумком, вийшов досить швидкий компактний автомобіль, який за рахунок маси 850 кг і невеликих розмірів показує вражаючу динаміку розгону. При цьому автор проекту заявляє, що роботи над ним і ще продовжуються і надалі доведеться довести до ідеалу салонний простір.