Влітку в Україні прогнозують суттєве зростання цін на пальне через повернення довоєнних акцизів, але у травні у водіїв ще буде можливість зробити запаси, оскільки очікується здешевлення дизеля та бензину.

Аналітик профільного видання «НафтаРинок» Олександр Сіренко повідомив, що 21 квітня ціни на нафту різко впали, що дозволило повернути вартість пального на «березневий» рівень. За його спостереженнями, це найнижчі ціни за останні 2 роки, пише Znaj.ua.

«На мій погляд, це може спричинити подальші цінові змагання між операторами АЗС в Україні. Враховуючи низьку ціну та ситуацію на зовнішніх ринках, очікується, що перші кроки до зниження цін на бензин і дизель зроблять АЗС групи «Приват» або «Укрнафта». Таким чином, ці мережі повернуться до середнього цінового сегмента», — спрогнозував Сіренко.

Водіїв порадували тим, що вартість може впасти ще на 3 гривні за літр палива, а якщо АЗС «Приват» та «Укрнафта» триматимуть свої апетити під контролем – на 1,5–2 гривні за літр.

У той же час, засновник групи компаній «Прайм» Дмитро Леушкін. переконаний, що ціни на дизель встановлять на рівні 40 гривень за літр.

«Мережі АЗС знизять ціну на стелах на 1–2 гривень за літр, а решта знижуватиме своїми маркетинговими програмами та знижками до реальної відпускної ціни в 40 гривень за літр. З бензином ситуація схожа, але цей вид палива не потрапляє в Україну контрабандою з Росії, тому бензин коштуватиме дорожче за дизель, хоча теж подешевшає в найближчому майбутньому на 1 гривень за літр», — сказав Леушкін.