Hyundai продемонструвала роботу системи e-Corner, розробленої фахівцями компанії Mobis. Її встановили на електричний кросовер Ioniq 5. Демонстраційний заїзд проходив на випробувальному полігоні Hyundai Mobis у Сосані та прилеглих дорогах загального користування. Автомобіль продемонстрував «ходу краба», розворот на місці на 360 градусів та діагональну їзду, повідомляє «Автоцентр».

Реалізувати всі ці режими інженерам бренду вдалося за рахунок спеціального модуля, який складається з гальма, мотор-колеса та інтегрованих в нього електронної системи рульового управління та електронних амортизаторів.

Зокрема, «хода краба» дозволяє виконувати паралельне паркування навіть у найвужчих місцях. За її активації всі чотири колеса повертаються на кут 90 градусів. При «нульовому повороті», тобто розвороті на 360 градусів на місці, передні колеса обертаються у звичайному положенні, а задні розвертаються назовні. Також є режим «діагональної їзди», при якому всі колеса повертаються в один бік на 45 градусів. У відео цей режим використовується при обгоні та випередженні. Наскільки це практично сказати важко.

Hyundai Mobis e-Corner призначена для гібридних, електричних та водневих автомобілів. У компанії e-Corner називають ключовою технологією мобільності для електрифікації та автономного водіння. І це перший випадок використання такої системи у серійному автомобілі.

Випередити конкурентів Hyundai Mobis вдалося за рахунок великої виробничої бази та досвіду. Hyundai Mobis — шостий у світі виробником автокомплектуючих. Вона виготовляє різні компоненти для електрифікації, гальм, шасі та підвіски, рульового управління, подушок безпеки, освітлення та автомобільної електроніки. Штаб-квартира компанії з досліджень та розробок знаходиться у Південній Кореї. Ще чотири технологічні центри розташовані у США, Німеччині, Китаї та Індії.