Компанія Hyundai опублікувала перше зображення найдешевшого кросовера Exter.

Новинка, призначена в першу чергу для Індії, позиціонуватиметься нижче Venue, а значить стане не тільки найдоступнішим SUV в лінійці корейської марки, але й компактним. У Exter досить незвичайний дизайн для моделі Hyundai з H-подібними ходовими вогнями і з натяком на брутальність. Прем’єра очікується найближчими місяцями, а виробництво стартує влітку, повідомляє theRoad.

Індійський портал Autocar India з’ясував подробиці новинки. Повідомляється, що Exter побудований або на платформі хетчбека Hyundai Grand i10 Nios, або на більш сучасному “візку” старшої моделі Venue. За габаритами кросовер поступається Venue, тобто в довжину він займатиме менше 3,9 метра.

У гаму двигунів увійдуть «атмосферник» об’ємом 1,2 літра (83 кінські сили) та турбомотор 1.0 (100 сил), а пізніше до них може приєднатися і CNG-варіант. Напевно відомо лише те, що привід Exter буде виключно передній.

Виробництво організують на заводі Hyundai в Індії, причому модель збиратимуть не лише для місцевого ринку, а й, як очікується, на експорт.

У середині квітня Hyundai розкрила значенням назви майбутнього кросовера. Ім’я Exter (дослівно “зовнішній”) символізує “природу, подорожі та відпочинок”. Цільовою аудиторією має стати молодь покоління Z з потягом до «інтелектуальної мобільності» та далеких поїздок.