Український майстер з міста Суми створив крутий спортивний автомобіль на основі «Запорожця». Ексклюзивна машина виглядає дуже ефектно і нагадує моделі італійського бренду Lamborghini.

«Ластівка» отримала назву «Мурена» і була розроблена на основі ЗАЗ-968 із встановленням 1,2-літрового двигуна потужністю 40 к.с. та 4-ступінчастої механічної трансмісії від пізнього ЗАЗ-968.

Передній міст був запозичений у «інвалідки» С3Д. Максимальна швидкість становить 100 км/год, а всі деталі кузова відкидаються, що дає можливість водієві отримати доступ до будь-якої частини машини.

Дизайн автомобіля є справжнім витвором мистецтва. У купе є висувні фари, а лобове скло з дахом відкривається вперед. Всі кузовні деталі виконані зі склопластику, що надає автомобілю якості суперкара, нагадуючи за своїм баченням Lamborghini.

Наприкінці 1980-х років це авто було представлено в радянській пресі, також брала участь у різних автозльотах. На жаль, судилося залишитися невідомим, що сталося зі «муреною» і якою була її подальша доля.

Конструктор «Мурени» Микола Дорошенко створив унікальну машину, яка є справжнім досягненням технологічного прогресу в Україні.

Цей проект підкреслює рівень знань і навичок українського інженера, а також демонструє те, що навіть старі автомобільні моделі можуть бути приведені у відповідність яскравим дизайном, що запам’ятовується.