ЗАЗ-968 «Запорожець» в часи СРСР був дешевою бюджетною моделлю простої конструкції і з технічного погляду у ньому не було нічого примітного. Однак, майстри тюнінгу перетворюють це авто на лімузини, кабріолети і навіть пікапи. Але досі ніхто не намагався зробити з цієї моделі спорткар. Тепер такий автомобіль з’явився. Він отримав назву ЗАЗ 968 Бєлкін.

Так, унікальний тюнінг «Запорожця» зробив один із українських майстрів. За основу він взяв модель 1994 випуску, яку він купив у 2016 році.

Як повідомляє Hyser, переробка «Запорожця» у спорткар тривала кілька років. Роботи велися поетапно залежно від наявності запчастин.

До того ж достеменно невідомо, скільки грошей було інвестовано в цей проект, але, швидше за все, багато.

Власник машини, зокрема, встановив ламбо-двері, як у суперкарів Lamborghini. Вони плавно піднімаються і опускаються завдяки тому, що на кожну з них припадає по два пневмоупори.

Крім того, в салоні автомобіля було встановлено шкіряні сидіння від Alfa Romeo і важіль КПП у вигляді поршня. Також кидаються у вічі хромовані ковпаки, розкішні передні сидіння та задній диван.

При цьому, змінено тільки зовнішній вигляд автомобіля, внутрішня начинка «Запорожця» залишилася колишньою, його двигуном служить стандартний 1,2-літровий мотор на 40 кінських сил.