Наприкінці квітня компанія Hyundai показала дизайн-скетч нового бюджетного кросовера Exter. А зараз виробник поділився офіційними зображеннями і розкрив технічні характеристики новинки.

Цікаво, що на батьківщині Hyundai Exter продавати не планують — там модель лише тестуватимуть. Ключовим ринком збуту Exter обрано індійський, і саме там налагодять його виробництво. Пізніше географія продажів новинки має розширитися.

За наявною інформацією, Hyundai Exter заснований на індійському хетчбеку Hyundai Grand i10 Nios, але для кросовера розробили оригінальний кузов і стилістику. Зовні Exter має схожість із наступним поколінням моделі Santa Fe, яка ще не була представлена. Спільні риси з нею включають радіаторну решітку прямокутної форми та інтегровані в оптику діодні секції у формі літери H (у Exter вони використовуються як ходові вогні, аналогічні діодні елементи наявні і в задніх ліхтарях). Інші особливості бюджетного кросовера включають захисні пластини на бамперах, збільшені колісні арки і рельєфний декор задніх стійок даху.

Точних розмірів автомобіля поки що не розкрито. Довжина індійського Grand i10 Nios становить 3815 мм, а колісна база — 2450 мм.

В Індії Hyundai Exter пропонуватиметься з бензиновим чотирициліндровим двигуном об’ємом 1,2 літра, а також його газовою модифікацією. Такі мотори вже використовуються на локальній моделі Grand i10, де вони розвивають потужність 83 і 69 кінських сил відповідно. Обидва варіанти агрегатів будуть доступні з п’ятиступінчастою механічною коробкою передач, а бензиновій версії також запропонують «робота».

В Індії вже почали приймати попередні замовлення на Hyundai Exter, однак офіційної інформації про вартість поки що немає. Повне розкриття моделі очікується влітку. Ймовірно, новинка коштуватиме дорожче за Grand i10 Nios (від 573 400 індійських рупій, або близько 260 000 гривень за поточним курсом), але буде доступнішою за інший субкомпактний кросовер Hyundai — Venue (від 776 900 індійських рупій, або близько 350 000 гривень).