Напевно всі, або принаймні багато хто знає як виглядає один з найвідоміших мультяшних автомобілів — «автомобіль кота Леопольда». До речі, свій автомобіль кіт Леопольд робив за кресленнями з журналу «Рада автоаматору» 19-87. Як виявилося, скористався кресленнями із мультфільму не лише він, пише Hyser.

І справді, у Мережі показали справжній залізний автомобіль кота Леопольда, який створив Крилов В’ячеслав Сергійович – на це вказує абревіатура KVS на задній панелі кузова. А виявили унікальний саморобний автомобіль блогери на… звалищі.

Експерти вже заявили, що схожість з машиною з мультфільму — далеко не найцікавіша в цьому авто.

За словами ведучих блогу, спорткар створений в 1988 році, а його дизайн цілком відповідає віянням того часу: плоскі панелі кузова, клиноподібний профіль, підйомні фари.

Незвичайно те, що машина має скляну панель даху, що знімається. У салоні є авіаційні тумблери та прилади від радянських військових літаків.

До речі, насправді фари нерухомі – опускаються та піднімаються спеціальні секції кузова.

Спорткар KVS створений на агрегатах «Запорожця» моделі ЗАЗ-968М — від нього використані лонжерони, передня та задня підвіски, а також гальма. Компонування також із заднім розташуванням двигуна. А ось кузов цілком оригінальний, як і дизайн.