Компанія Hyundai продовжує розширювати свою лінійку кросоверів і цього разу поповнила модель Exter. Автомобіль вдалося побачити не лише на офіційних фото, а й наживо. На модель навіть вже відкрили попереднє замовлення, але поки що це стосується лише Індії. Тут автомобіль пропонують із класичним атмосферним двигуном, а також версію із встановленим ГБО, повідомляє motor1.

Після появи перших подробиць про модель на початку квітня, автовиробник вирішив відкрити завісу таємниці і розкрив не тільки зовнішність майбутнього міні-кросоверу, а й розповів про технічні особливості нової моделі. Наживо модель вдалося зняти на одному з корейських полігонів, але тут її не продаватимуть.

Першим ринком для компактного кросовера стане Індія, де Exter стане першопроходцем. Пізніше, якщо продаж в Індії буде успішним, машину планують поставляти і на інші ринки. Зазначимо, що основою нового “паркетника” послужив індійський Hyundai Grand i10 Nios.

Водночас Exter отримав свій оригінальний дизайн і кузовні елементи. Чисто зовні, новий міні-кросовер має дещо спільне з новим Hyundai Santa Fe (у наступному поколінні, яке поки що офіційно не представили. Автомобіль також отримав захисні пластини на бамперах, квадратні колісні арки та рельєфні вставки на кузові. За задумом виробника, все ці “особливості”, повинні надати автомобілю “позашляховий” вигляд.

Найцікавіше в цьому автомобілі, це звичайно ціна, яка стартує приблизно з 600 000 рупій, що за нинішнім курсом становить 7300 доларів США.