Ні для кого не секрет, що на експорт завжди йдуть спеціальні версії автомобілів. І «Запорожець» у цьому плані не є винятком.

Так, на початку 1970-х. автомобілі «Запорожець» експортувалися більш ніж до 20 країн, у тому числі до Англії, Німеччини та Франції. Ось тільки це були спеціальні версії серійних машин із приставкою «Е» в індексі: ЗАЗ-968Е та ЗАЗ-968ГЕ.

Але одна справа, коли дилер додавав різні косметичні опції, щоб продати «Запорожець» за кордоном і зовсім інше, коли автомобіль змінювали технічно.

Саме так і вийшло із «вухатим» Запорожцем ЗАЗ-968. Одну з варіацій Запорожця для європейського ринку оснастили 44-сильним двигуном Renault із рідинним охолодженням обсягом 986 куб. Причому, розміщений він був на місці штатного силового агрегату в задній частині і обертав колеса за допомогою напівосей, що коливаються.

Багатообіцяючий прототип отримав назву Yalta 1000, пише Hyser. Запорожець Yalta 1000 дістався Брюссельської автомобільної виставки 1968 року, а також удостоївся згадки у кількох зарубіжних ЗМІ, однак він так і залишився в єдиному екземплярі.

Випускати незвичайний «вухатий» планувалося не в рідному Запоріжжі, а на потужностях бельгійської компанії SA Scaldia-Volga. Існувала навіть домовленість із Renault на постачання двигунів R8.