63 роки тому з конвеєра автомобільного заводу «Комунар» на Україні зійшов перший «Запорожець», або, як його називали в народі, «Горбатий». Ще б пак, радянським роботягам саме така машина і була потрібна: компактна, містка, недорога. Над дизайном нового радянського авто вирішили не мучитися, а просто скопіювали його з італійської Fiat 500.

Новий «Запорожець» може бути таким, як, наприклад, саморобний «Жук-Запорожець», виготовлений з VW Beetle та ЗАЗ-968. На «Фолькспорожець» точно згортатимуть шиї, а що ще потрібно власнику такого автомобіля?

Тут не просто щось підпилили або начепили — автомобіль обзавівся новим обвісом зі скловолокна. Без змін залишили лише стійки кузова, а також дах Жука. Особливо яскраво виділяються задній та передній бампера, виконані в хромі.

До послуг водія та пасажирів є сучасна інформаційно-розважальна система, кондиціонер, підігріви та різні електрорегулювання.

Цей унікальний автомобіль отримав новий двигун. Йдеться про 1,2 л турбодвигун потужністю 102 л.с. Він працює разом із «роботом» DSG. Які динамічні характеристики – невідомо. Думаємо, що вони помітно кращі, ніж у звичайного старого «Запорожця».