В інтернеті з’явився цікавий ексклюзивний проєкт від ЗАЗ — невідомий прототип автомобіля, що поєднує в собі елементи 3 іномарок, проте зовні був схожим на «Таврію».

Докладніше про незвичайну «Таврію», яку випустив ЗАЗ, розповів Hyser.

«Таврію», яку випустив ЗАЗ, являла собою передньопривідний 2-дверний седан, який готували, орієнтуючись на найкращі світові моделі кінця 60-х років.

Цей чудовий прототип «Таврії», яку випустив ЗАЗ, було створено головним конструктором Запорізького автозаводу Володимиром Стешенком. Конструктори використовували ВАЗ-2101 Жигулі, який, у свою чергу, створювали на базі Fiat 124 як основу для свого проєкту.

Однак при найближчому розгляді «Таврії», яку випустив ЗАЗ, можна помітити напрочуд знайомі риси Volvo 144 і малолітражного DAF 44/46. Конструкція «Таврії», яку випустив ЗАЗ, була настільки гарною, що навіть деякі недосвідчені очі можуть помітити зрізані кути телевізора Volvo, а також круглі фари та високо розташовані задні ліхтарі, характерні для DAF.

На жаль, проєкт «Таврії», яку випустив ЗАЗ, так і не було здійснено, і «Таврія» стала знаменитим 3-дверним хетчбеком. Однак все ще дивно споглядати прототип від ЗАЗ, що заслуговує на увагу. Проєкт «Таврії», яку випустив ЗАЗ, справжнє свідчення професіоналізму та креативного мислення її творців.