Тюнінг ЗАЗ-968 може часом бути дуже креативним і незвичайним. Наприклад, у Дніпрі радянську модель перетворили на пляжний автомобіль. При цьому перетворення пройшло настільки круто, що дуже складно повірити, що транспортний засіб побудований на базі вітчизняного ЗАЗ-968.

Так, стало відомо, що у Дніпрі місцевий автолюбитель Андрій вирішив дати нове життя старенькому «Запорожцю» ЗАЗ-968 та перетворити його на сучасний пляжний автомобіль. Як зізнається автор проекту, йому подобаються автомобілі, що виділяються у загальному потоці машин, пише Hyser.

І справді, автомобіль, який можна оцінити на фотографіях, зовсім не нагадує класичний «Запорожець», який все ще зустрічається на українських дорогах. Ще б пак, ЗАЗ-968 змінився кардинальним чином.

Щоб переробити автомобіль у пляжний варіант дніпрянину довелося встановити новий багажник, капот і крила, а також позбутися даху та дверей.

Для транспортного засобу довелося створювати кастомний кузов із нуля. Змінилося все: форма капота, крил, багажника і навіть розташування фар. Іншими словами, каркас, як і сам кузов, вийшов кастомним. Запорожець за принципом баггі втратив дах і двері, натомість отримав посилений каркас.

На фото виразно видно, що неприкритий двигун встановлений у задній частині баггі. Правильним рішенням було залишити двигун відкритим, адже він охолоджується за допомогою природної вентиляції під час руху.

У салоні встановили два спортивні крісла та нове кермо. Загалом по салону також практично неможливо зрозуміти, що спочатку це був «Запорожець». До речі, сказати, що баггі викликає з боку пішоходів та автовласників здивування та захоплення – нічого не сказати.

Нагадаємо, що ЗАЗ-968 «Запорожець» випускали в Запоріжжі з 1971 по 1994 рік. За цей час його кілька разів поновлювали. У лінійку його двигунів у різні роки входило кілька агрегатів.