Запорожець ЗАЗ-965 – автомобіль неординарний і навіть у чомусь симпатичний. Випускали ЗАЗ-965 вісім років – з 1961 до 1969 року. Тепер же сучасні автолюбителі мають шикарну нагоду виявити свою фантазію та вдосконалити знаменитого Запорожця на прізвисько «Горбатий», перетворивши його на розкішний ретроавтомобіль. Щоправда, іноді ціна за такий тюнінг дуже висока.

Так, на одному з інтернет-майданчиків із приватними оголошеннями у продажу з’явився ЗАЗ-965А 1967 року випуску на японських агрегатах та з дорогим оздобленням салону. Кумедний автомобільчик яскраво-зеленого кольору продається за 22,5 тисяч доларів. Величезна сума навіть для ідеально відреставрованих екземплярів, пише Hyser.

При цьому експерти тюнінгу кажуть, що оновлений «Запорожець» можна оцінити на тверду п’ятірку за вибір силового агрегату та трансмісії, відмінно за салон, проте на трійку з мінусом за зовнішній вигляд.

Отже, ЗАЗ-965А 1967 випуску отримав мотор разом з автоматичною коробкою передач від японського кей-кара Honda Life. Компактний трициліндровий двигун робочим об’ємом 658 кубічних сантиметрів встановлений поперечно спереду, де у звичайного ЗАЗ-965А знаходиться багажник. Відповідно, багажник тепер позаду.

Кузов в автомайстерні пофарбували у яскравий зелений колір, а всередині все зробили у натуральній шкірі. При цьому шкіряне оздоблення отримали не тільки сидіння, але також двері та передня панель.

Також варто уточнити, що салон переобладнали на два місця.

До речі, найоригінальнішим елементом інтер’єру є селектор автоматичної коробки — її підвісили до передньої панелі, як у сучасних мінівенів. Також автомобіль обладнаний стереосистемою та камерою заднього виду.

Колеса у машини теж вибрали непогані — хромовані диски, хоча вони і не дуже підходять «горбатому» з діодним прожектором та позашляховим кліренсом.

Багато хто говорить, що майстри тюнінгу дуже добре постаралися над новим інтер’єром цього «Запорожця», але зовнішній вигляд бажає кращого. І справді, тут дуже багато хромованих сторонніх елементів, які зовсім не йдуть традиційним обводам радянського мікроавтомобіля.

Оцініть хоча б фейкові повітрозабірники на передніх дверях. Або на довгі дудки пневмосигналів на передніх крилах. А ще не зовсім доречна світлодіодна «люстра» на даху, наче це не міський автомобільчик, а якийсь позашляховик.

Нагадаємо, що автомобіль ЗАЗ-965 випускався в СРСР у період з 1960 по 1969 рік. Автомобіль мав задньомоторне компонування, задній привід та оригінальний 27-сильний двигун з повітряним охолодженням.