Новий концептуальний кросовер Hyundai Mufasa, представлений у Китаї наприкінці березня, незабаром стане серійним. В мережі уже з’явилися перші офіційні зображення його серійної версії, виробництвом якої займеться підприємство Beijing Hyundai.

Паркетник, якому в багатьох ЗМІ пророкують звання наступника ix35, поступається йому в довжині (4475 мм) і висоті (1665 мм), але має таку саму ширину (1850 мм) і трохи більшу колісну базу (2680 мм).

На тлі інших Mufasa виділяється насамперед зовнішністю. Наприклад, його передня частина виконана у новій корпоративній стилістиці бренду – з Х-подібними елементами, вертикальними блоками фар та великими «веретеноподібними» ґратами радіатора. На задній частині кузова красуються оригінальні С-подібні ліхтарі, з’єднані між собою двома світлодіодними планками

Інтер’єр новинки в Hyundai поки не показали, але завдяки фотошпигунам вже відомо, що в ньому розмістяться відразу три екрани.

Подейкують, що кросовер отримає безальтернативний 2,0-літровий «атмосферник» потужністю 160 к.с., який, можливо, доповнять 48-вольтовим стартер-генератором. Про трансмісію даних немає, а привід, швидше за все, буде лише переднім.

Орієнтовні ціні: базова комплектація — 19 950 доларів (близько 740 000 гривень за актуальним курсом), старша версія — 21 400 доларів (800 000 гривень).

Офіційна прем’єра серійного Hyundai Mufasa відбудеться на міжнародному автосалоні у Шанхаї, який відкриється вже наступного тижня.