В Україні виявлено рідкісний ЗАЗ «Перспектива». Автомобіль мав стати наступником «Запорожця» ще у середині 70-х, але так і не пішов у серію.

Так, автомобіль, що зберігся в єдиному екземплярі, свого часу врятував водій-випробувач, майстер спорту СРСР з ралі Іван Кошкін, який працював на автозаводі ЗАЗ з 1959 року, пише Hyser.

Коли чоловікові виповнилося 90 років, він зізнався, що у 1976 році він «врятував» від утилізації прототип автомобіля ЗАЗ-1102 «Перспектива». Так цей унікальний автомобіль ЗАЗ потрапив до музею «Машини часу» у Дніпрі. Автомобіль у музеї вирішили відреставрувати та показати широкій публіці.

Отже, дводверний седан ЗАЗ-1102 «Перспектива» — компактна передньомоторна та передньопривідна малолітражка, яка створювалася як заміна «Запорожцю».

Розробку проекту розпочали у Запоріжжі ще у 1973 році, і орієнтувалися конструктори на Audi 50, Renault 16 та Ford Fiesta.

У результаті вийшов автомобіль дійсно інноваційний і просунутий для свого часу – передній привід, а двигун розташовувався попереду поперечно.

За розмірами автомобіль ЗАЗ-1102 «Перспектива» можна порівняти з «Запорожцем»:

  • довжина – 3700 мм;
  • ширина – 1540 мм;
  • висота – 1370 мм.

Важив при цьому невеликий автомобіль лише 700 кг. Ряд деталей салону та інших вузлів були запозичені у Жигулів ВАЗ-2101. Примітно, що прототип оснащений двигуном Renault та КПП Audi.

1976 року автомобіль ЗАЗ-1102 «Перспектива» був повністю готовий до виробництва, але радянські чиновники його не дозволили через недостатнє фінансування — завод продовжив випуск «Запорожців». Згодом проект суттєво змінили, і він еволюціонував у добре знайому всім Таврію, що зберегла позначення ЗАЗ-1102. Але виробляти її почали аж на 12 років згодом.