У мережі «засвітився» незвичайний екземпляр легендарного Запорожця. Цей автомобіль від ЗАЗ не став масовим, але від цього він є ще бажанішим для всіх шанувальників нашого автопрому.

Як відомо, остання модель Запорожця вийшла багато десятків років тому. Останній автомобіль зійшов з конвеєра ще 1994 року. Вже виросло ціле покоління людей, які вважають Запорожці раритетними автомобілями, що лише зрідка можна побачити на вулиці.

Машин було випущено дуже багато. Якісь мали великий успіх у споживача, якісь — менші, але всі вони залишаться в пам’яті кількох поколінь людей, для кого Запорожець став першим автомобілем.

Деякі моделі випускалися практично в одиничному екземплярі і так і не отримали обкатку. Частину з них можна знайти в приватних колекціях. Один із таких автомобілів був сконструйований інженерами у 2000-му році, і зовні такий Запорожець дуже відрізняється від своїх «праотців». Ця модель є прототипом нового «горбатого» Запорожця.

Як бачимо, цей золотий Запорожець виглядає доволі сучасно. Однак його зміг би дозволити далеко не кожен, оскільки планувалося продавати цей автомобіль за 7-8 тисяч доларів США, що на той час було величезною сумою.