За часів СРСР Волга була цілком сучасним, а частково передовим автомобілем. Ще б пак, у той час до розробки пред’явили найвищі вимоги — новий автомобіль мав стати не лише сучасним, комфортабельним і швидкісним, а й здатним долати не найякісніші траси, яких у Радянському Союзі була більшість.

ГАЗ-21 виявився настільки зручним, що незабаром за першою серією з’явилися моделі другої та третьої серій. Усього за 14 років випуску з конвеєра зійшло близько 600 тис. автомобілів ГАЗ-21, останні їх покинули завод 15 липня 1970 року.

Примітно, що автолюбителі високо цінують ГАЗ-21 і сьогодні раритетні «Волги» є гордістю багатьох колекціонерів. Дві такі моделі навіть перебувають у особистій власності російського диктатора путіна.

І ось на одному із сайтів з’явилося оголошення про продаж рідкісної ГАЗ-21 «Волга». Власник в описі зазначає, що машина оснащена автоматичною коробкою передач, причому заводською, пише Hyser.

Рік випуску «Волги» — 1960-й, пробіг становить лише 70 тис. км.

Також у оголошенні зазначається, що у «Волги» повністю рідні деталі, більше того, навіть збереглося посібник з експлуатації незвичайної (як для такого авто) коробки передач.

За словами продавця з Харкова, стан автомобіля — ідеальний, оскільки він довгі роки зберігався на консервації. Чоловік запевняє, що це чи не єдиний ГАЗ-21 із АКПП у світі, який дожив до наших днів у такому вигляді.

Просить за свій раритет власник чимало – 53 тисячі доларів. Стільки ж коштує, наприклад, нова «п’ятірка» BMW.