Ентузіаст з Полтави вирішив, що знайомий всім “Запорожець” можна зробити схожим на італійський спорткар 60-х років. Для цього майстру знадобилося багато часу, праці та фантазії. Він зберіг лише базову раму автомобіля, а решту переробив на свій розсуд.

ЗАЗ спробували зробити схожим на спорткар, що з цього вийшло

Під заміну пішли крила, капот, багажник, передні ґрати, з’явились додаткові шість повітрозабірників позаду моторного відсіку. При цьому двигун перекочував в середню частину автомобіля, як у справжніх спорткарів.

ЗАЗ спробували зробити схожим на спорткар, що з цього вийшло

В салоні встановлені нова панель приладів, також з’явилося двоспицеве ​​кермо, обтягнуте шкірою і шкіряні сидіння бежевого кольору. Передня панель виконана під дерево. Крім того, ентузіаст додав деякі деталі з хрому та алюмінію, щоб підкреслити спортивний характер автомобіля.

<img class="aligncenter size-full wp-image-24010" src="https://wheel-news.com/wp-content/uploads/2023/10/xEAAAgDo4eA-960.jpg" alt="ЗАЗ спробували зробити схожим на спорткар, що з цього вийшло" width="960" height="720" /> <img class="aligncenter size-full wp-image-24009" src="https://wheel-news.com/wp-content/uploads/2023/10/P4AAAgDo4eA-960.jpg" alt="ЗАЗ спробували зробити схожим на спорткар, що з цього вийшло" width="960" height="720" />

Але найголовніше – це технічна частина. Двигун не тільки перемістили у середину, а й збільшили його потужність до 50 к.с., встановивши ВАЗ-івський карбюратор. Крім того, майстер замінив коробку передач на п’ятиступінчасту від ЛуАЗа та збільшив колісну базу на 110 мм. Це дозволило йому покращити керованість та динаміку автомобіля.

ЗАЗ спробували зробити схожим на спорткар, що з цього вийшло

Також замінені шини на ширші та низькопрофільні, щоб підвищити зчеплення з дорогою.