Деякі радянські машини мали доволі непривабливий зовнішній вигляд, особливо він смішним і «потворним» здається за сучасними мірками.

Розглянемо п’ять найубогіших і найпотворніших представників радянського автопрому, порівняно з якими навіть кривуватий Москвич може здатися Мерседесом.

1. «Вухатий» Запорожець

З усіх легкових автомобілів, зроблених в СРСР, «Запорожці» вважалися одними з найбільш незручних. Вони були вкрай маленькими всередині, і людина зі зростом 180 см упиралася головою в стелю. Крім того авто мало низку недоліків: погано заводилося, глухло на дорозі, часто ламалося.

Звання «вухатого» Запорожця носило одразу дві моделі: ЗАЗ-966 і ЗАЗ-968 — перший випускали з 1966 до 1972 року, а другий — з 1971 до 1994. Відмінності у них були незначні, а своє прізвисько ці авто отримали за бічні повітрозабірники для охолодження розташованого ззаду двигуна. Виглядали вони страшно і водночас комічно.

2. «Горбатий» Запорожець

Ще більш убогим, ніж «вухатий», була попередня версія Запорожця, який отримав у народі влучне прізвисько «горбатий». ЗАЗ-965 належав до класу мікролітражок із двигуном об’ємом 0,8 літра і потужністю в 30 кінських сил.

Незважаючи на мікроскопічні розміри, «горбатий» вважався повноцінним дводверним седаном для чотирьох осіб. У народі цього виродка ласкаво називали «відром».

3. СМЗ С3Д, «Інвалідка»

Задумка створити спеціальне авто для людей з обмеженими можливостями прекрасна — але ось реалізація в цьому випадку вийшла по-совковому жахливою.

Мотор потужністю лише 12 кінських сил був вкрай слабким для 500-кілограмового автомобіля (без урахування маси водія і пасажирів). Машина вкрай неквапливо розганялася всього до 55 км/год, часто ламалася і швидко іржавіла. Що говорити про дизайн — автомобіль був схожий на сміттєвий бак.

4. ГАЗ-69 «Козел»

Цьому радянському позашляховику під час розробки дали ім’я «трудівник», навіть вигравіювавши це слово на приладовій панелі перших екземплярів авто. Але в народі його стали називати просто — «козел».

Авто було дуже дубовим, примітивним, нестійким під час руху і часто ламалося.

5. ЗАЗ-1102 «Таврія»

«В останні роки зникаючого СРСР совковий автопром раптом вирішив реанімувати імідж «Запорожця» і розродився моделлю «Таврія» з (як писали совкові буклети) «модним ступінчастим силуетом корпусу»… У підсумку вийшов такий собі дешевий варіант «ВАЗ дев’ятка» — межа мрій кооператорів кінця вісімдесятих, оспіваний також у пісні гурту «Комбінація», — пише блогер.

У підсумку ті, хто не міг собі дозволити «дев’ятку» — купував «Таврію», яка була такою ж убогістю, як і решта совкових машин зі списку.