Кабріолет Kosak, варіант стандартної Lada Niva, вироблявся у Німеччині в результаті співпраці компаній Thiele Spezialfahrzeugbau GmbH та Deutsche Lada Automobil GmbH, офіційного імпортера радянських ВАЗів.

Представлена ​​в 1985 році і доступна до початку 1990-х років, модель Kosak відрізнялася характерним чорним пластиковим обвісом, пише Hyser.

Пропонувався у двох версіях, а саме Cabrio (або Cabrio UT) та Cabrio L, у першій не було заднього сидіння, а друга була повністю чотиримісною.

Базова комплектація Cabrio L включала двірники фар і задні ремені безпеки, а додаткові опції, такі як гідропідсилювач керма, спортивне шкіряне кермо, сидіння Recaro, килимове покриття, розширювачі колісних арок, легкосплавні диски з широкими шинами, а для більш вимогливих доступна лебідка.

У період з 1985 по 1987 рік було вироблено близько 600 одиниць кабріолету, в основному проданих у Німеччині та НДР. Деякі одиниці були експортовані до різних країн, а кілька повернулися до СРСР.

Повідомляється, що нинішня пропозиція Niva Kosak Cabrio L знаходиться у відмінному стані без ознак корозії. Цей позашляховик з відкидним верхом оснащений 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 76 к.с., за свій 36-річний термін служби проїхав 52 863 кілометри.

Власник стверджує, що автомобіль експлуатувався виключно за хорошої погоди.