Автоумільці з Дніпра перетворили дідусь ЗАЗ-968 на справжній ралійний спорткар, який здатний розігнатися до 140 км/год.

Про незвичайний автомобіль розповіли у невеликому сюжеті на одному з українських телеканалів, інформує Znaj.ua.

Над «Запорожцем» було проведено колосальну роботу. У ході тюнінгу майстри суттєво полегшили конструкцію машини завдяки заміні ряду вихідних компонентів на нові. Також полегшили салон, зокрема викинули задній диван, а передні крісла замінили на спортивні «ковші» із чотириточковими ременями.

Зовні ЗАЗ-968 також зазнав чимало змін. Насамперед в очі впадає забарвлення кузова з численними логотипами компаній-спонсорів. Також на автомобіль встановили новий капот та оптику.

Також автолюбителі доопрацювали салон «Запорожця», додавши додаткові прилади та датчики, без яких не обійтися під час перегонів. Також було встановлено каркас безпеки.

Наголошується, що майстри не стали міняти стандартний двигун «Запорожця», а лише підвищили його продуктивність за рахунок низки маніпуляцій. Зрештою потужність двигуна склала 60 кінських сил, що при невеликій вазі автомобіля дозволяє розганятися до 140 км/год.

Також у ході тюнінгу було покращено ходову частину «Запорожця», завдяки чому він здатний показати хороший результат навіть на бездоріжжі.